Informatie voor vrijwilligers

Corona maatregelen

24-03-2021 648 keer bekeken

In dit liveblog - deel 4 - geven we actuele informatie over de maatregelen tegen het Coronavirus en de consequenties hiervan voor het vrijwilligerswerk bij Staatsbosbeheer.

Vanaf vandaag starten we dit nieuwe liveblog. De oude informatie in eerdere liveblogs blijft beschikbaar. 
Liveblog 3 
Liveblog 2

24 maart 2021
Avondklok
Helaas kun je als vrijwilliger geen monitoringsactiviteiten uitvoeren als de avondklok geldt. De overheid geeft hier geen toestemming voor.

23 maart 2021
Vrijwilligers met beheertaken en monitoringstaken kunnen weer aan de slag.
Tijdens de persconferentie (8 maart) zijn er geen verdere aanscherpingen van coronamaatregelen aangekondigd en daarom kunnen vrijwilligers met beheertaken en monitoringstaken, vanaf 16 maart, Onder voorwaarden weer aan de slag.

De Voorwaarden

  • Alleen in de buitenlucht.
  • Het is niet mogelijk om in kantoorruimtes samen te komen ook niet voor koffie- of lunchpauze. 
  • Maximale groepsgrootte is twee personen. Ook mogen er maximaal twee personen in één auto, met mondkapje.

Wat kan nog niet.

  • Omdat publieksactiviteiten zoals excursies niet mogelijk zijn, kunnen deze vrijwilligers helaas nog niet aan de slag. Ook vrijwilligers die zich inzetten voor educatie-doeleinden, zoals Natuurwijs en in Buitencentra kunnen nog niet aan de slag.

Buitencentra mogen open op afspraak
Het kabinet heeft per 16 maart de mogelijkheden voor winkels verruimt. Daarom hebben we besloten dat ook de Buitencentra open mogen voor 'winkelen op afspraak' en 'online bestellen en ophalen op afspraak'. Helaas kunnen daarvoor (nog)  geen vrijwilligers worden ingezet. Elk Buitencentrum bepaalt zelf of en op welke dagen ze daarvoor open gaan. In de weekenden zullen de Buitencentra gesloten blijven.

10 februari 2021
Voorlopig geen excursies
In het begin van het jaar concludeerden we dat het slim was om excursies en evenementen te schrappen tot 15 maart. Maar deze datum komt snel dichterbij, terwijl er nog geen zicht is op een datum waarop de maatregelen versoepeld kunnen worden.  "Op korte termijn ziet Staatsbosbeheer geen mogelijkheden om begeleide (door gids of boswachter) excursies uit te voeren. Zodra het vanuit de landelijke corona maatregelen weer kan zullen we onze activiteiten hervatten met de dan geldende voorschriften.

Voor natuureducatie dat deel uitmaakt van het curriculum van een school (zoals NatuurWijs) gaan de buitendagen wel gewoon door, mits de school dat zelf wil. Helaas kunnen hierbij geen Staatsbosbeheer-vrijwilligers worden ingezet, omdat we alle activiteiten door vrijwilligers stop hebben gezet.

13 januari 2021
Maatregelen verlengd
Het zal niemand ontgaan zijn. De lockdown wordt verlengd tot en met ten minste dinsdag 9 februari 2021. Dat betekent dat ook bij ons alle maatregelen tot minimaal die datum blijven bestaan.

-          Alle vrijwilligersactiviteiten zijn stopgezet
-          Het is niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen
-          Excursies zijn geannuleerd t/m 14 maart
-          Buitencentra zijn gesloten
-          Er zijn geen evenementen
-          Uitvoeringskantoren ( werkschuren) zijn gesloten 
-          Verplichte veiligheidscursussen gaan in aangepaste vorm door (zaagcursussen, bosmaaien, BHV/ VHV) 

Cookie-instellingen