Staatsbosbeheer biedt gespecialiseerde trainingen aan, zoals, e-learning modules, veldhulpverlening en het werken met gemotoriseerd gereedschap (motorkettingzaag, bosmaaier, etc.). De beslissing of je een cursus of training kunt volgen, ligt bij het beheerteam en je mentor. Zij wegen dit zorgvuldig met elkaar af en zullen bespreken of je hier al dan niet voor in aanmerking komt.
Leer je groen
Standaard melden we je met je e-mailadres aan bij het online e-learning platform Leer je Groen . Hier kun je in eigen tempo kennis opdoen over uiteenlopende groene onderwerpen die voor je werk belangrijk zijn. Op de pagina leer je groen lees je meer over dit platform en hoe je je kunt aanmelden.
Veldhulpverlening *
Als je buiten werkt, werk je vaak op afgelegen plekken. Wat moet je dan doen als er iets mis gaat? Met de eendaagse cursus veldhulpverlening bereiden we je voor om in geval van een onverwachte situatie of ongeval te handelen.
*Omdat je als vrijwilliger vaak in groepjes werkt is het niet nodig dat iedereen in het bezit is van een certificaat veldhulpverlening. Omdat het maar om een paar mensen per groep gaat, zal de mentor in overleg met jou als vrijwilliger kijken of je in aanmerking komt voor de training.
Bosmaaien*
De bosmaaier wordt vooral gebruikt om te maaien op plaatsen die voor grotere machines niet of moeilijk berijkbaar zijn. In de training "werken met de bosmaaier" doe je kennis op en leer je hoe je veilig met de bosmaaier kunt werken.
*Omdat je als vrijwilliger vaak in groepjes werkt is het niet nodig dat iedereen in het bezit is van een certificaat bosmaaier. Omdat het maar om een paar mensen per groep gaat, zal de mentor in overleg met jou als vrijwilliger kijken of je in aanmerking komt voor de training.