Informatie voor vrijwilligers

Declareren individueel

Je vrijwilligersvergoeding kun je per kwartaal declareren. Deze ontvang je op het door jou opgegeven bankrekeningnummer.

Declaratie en formulieren

Je kunt kiezen uit onderstaande mogelijkheden en de formulieren downloaden. De vergoeding ontvang je op het door jou opgegeven bankrekeningnummer.

Gebruik voor het invullen een PC met Windows besturingssysteem en de laatste versie van Adobe Reader. Je kunt de formulieren niet met een Apple of ander besturingssysteem invullen, ook niet met een iPad of Android tablet. We onderzoeken of we dit kunnen oplossen met een webformulier.

Heb je na overleg met je mentor kosten gemaakt of een andere vergoeding afgesproken. Vraag je mentor dan naar het juiste formulier.  

Voeg bij je declaratieformulier voor OV-kosten de vervoerbewijzen bij. Dit kan als volgt:

Met e-ticket: plan je reis via de site van NS , dan kun je een e-ticket uitprinten en toevoegen aan je declaratie.

Met OV-chipkaart: reis je met een OV-chipkaart, dan kun je op het station bij het loket een uitdraai laten maken met gegevens van je laatste vier reizen. Dit is alleen op de grotere stations mogelijk en daarom is opvragen van gegevens via Mijn NS een goed alternatief. Op de website van de NS kun je via de optie ‘mijn NS’ je gegevens tot 18 maanden terug bekijken en printen. Hiervoor is het wel nodig dat je een account aanmaakt.

Declareren bij meerdere mentoren

Als je als vrijwilliger voor meerdere beheereenheden van Staatsbosbeheer werkt, heb je waarschijnlijk ook meerdere mentoren. Het is dan niet mogelijk om alles op één formulier te declareren. Je zult dus per mentor een declaratieformulier moeten invullen. Een mentor kan namelijk alleen tekenen voor werkzaamheden waar hij of zij zelf opdracht voor heeft gegeven.

Cookie settings