Informatie voor vrijwilligers

Kleding

We vinden het belangrijk dat je tijdens je werk als vrijwilliger herkenbaar bent. Daarom ontvang je van ons speciale kleding, als dat voor jouw soort werk nodig is. Door deze kleding ben je herkenbaar als vrijwilliger en is het voor het publiek duidelijk dat je bij Staatsbosbeheer hoort.

Basispakket

Als nieuwe vrijwilliger ontvang je een welkomstpakket met een kledingbestelformulier en een antwoordenveloppe. Het hangt af van het werk dat je voor ons doet of je ook daadwerkelijk in aanmerking komt voor vrijwilligerskleding. Kom je in aanmerking, dan kun je kiezen uit een basispakket dat bestaat uit een fleece of een jack en een poloshirt. Ook kun je een pet bestellen.

Bestellen vrijwilligerskleding

Op het kledingbestelformulier vul je je gegevens in en geef je aan welke items je wilt bestellen. Je kunt gebruik maken van de maattabel om je maat te bepalen. Daarna stuur je het formulier in de antwoordenveloppe naar Staatsbosbeheer en ontvang je binnen enkele weken je kleding op je huisadres. Als je na zes weken nog niets ontvangen hebt, meld dit dan bij je mentor. Deze zal uitzoeken waarom de bestelling vertraagd is en laten weten wanneer je de kleding wel kan verwachten.

Vervanging van kleding

Hoe lang je kleding meegaat, is afhankelijk van het werk dat je doet en hoe vaak je de kleding draagt. Na een bepaalde tijd (gemiddeld 2 jaar) is de kleding aan vervanging toe. Je kunt dan in overleg met je mentor opnieuw kleding bestellen met het bestelformulier 'Vervangende kleding'. Dit formulier kun je bij je mentor opvragen en laten tekenen. Je mentor zorgt ervoor dat je bestelling wordt doorgevoerd.

Retourneren bestelling

Uiteraard wordt je bestelling met de nodige zorgvuldigheid verwerkt. Toch kan het voorkomen dat je de kleding moet terugsturen omdat de kleding niet past, er een productiefout in zit of de kleding beschadigd is. In het document procedure retourneren vrijwilligerskleding kun je lezen hoe je de kleding kunt terugsturen.   

Klachten over kleding

Het kan zijn dat er iets kapot gaat aan je kleding, zoals bijvoorbeeld een rits die niet (meer) werkt. Omschrijf zo nauwkeurig mogelijk wat de klacht is en lever het kledingstuk met je omschrijving in bij je mentor.

Inleveren kleding

Als je stopt met je vrijwilligerswerk dan willen wij de kleding graag hergebruiken. Wel zo duurzaam. Daarom vragen we je om de kleding schoon en gewassen bij je mentor in te leveren.

vrijwilliger Excursie Hompelvoet

 

Cookie-instellingen